Badkamerrenovatie gepland? Op welke premie voor een badkamerrenovatie in 2022 heb ik recht?

Is je badkamer dringend aan vernieuwing toe, of ben je klaar voor een ochtendroutine in een volledig nieuwe setting? Dan staat er binnenkort waarschijnlijk een badkamerrenovatie op de planning. Een geslaagde renovatie is natuurlijk een hele investering en kan je heel wat geld kosten. Laat je echter niet tegenhouden door het flinke prijskaartje, want de kans is groot dat je kan profiteren van een mooie, interessante premie voor een badkamerrenovatie pin 2022. Uiteraard hangen hier een aantal voorwaarden aan vast en kunnen de premiebedragen per renovatie, per gezin en zelfs per provincie of gemeente verschillen. Toch is het de moeite waard om jezelf te informeren, want met de juiste kennis maak je jouw badkamerrenovatie extra interessant.

Mijn VerbouwPremie

Vanaf 1 juli 2022 ging de gekende Overkoepelende renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen over in Mijn VerbouwPremie, waarvan je vanaf 1 oktober 2022 kan genieten. Het doel van deze subsidieregeling is om de woonkwaliteit en energie-efficiëntie te stimuleren. Kies je voor een energiezuinige oplossing met bijvoorbeeld voldoende isolatie? Dan bespaar je niet enkel op jouw toekomstige energiefacturen, maar verhoog je ook jouw kans op een voordelige premie aanzienlijk.

Voldoet mijn badkamerrenovatie aan de voorwaarden?

Om te kunnen genieten van jouw premie voor badkamerrenovatie 2022, moet je minstens volgende drie zaken kunnen afvinken:

  • Het gebouw is minstens 15 jaar oud op de datum van aanvraag en bevindt zich in het Vlaamse Gewest.
  • Jouw badkamerrenovatie kost minstens €1.000 en maximaal €7.500 exclusief btw.
  • Je hebt de laatste 5 jaar geen premie aangevraagd. 

De renovatiepremie voor jouw badkamer valt onder de categorie ‘sanitair’ in de VerbouwPremie. Het gaat hierbij over onderstaande werken:

  • Sanitaire leidingen en afvoeren vernieuwen of vervangen.
  • Regenwaterinstallatie plaatsen, in combinatie met een vernieuwing van de sanitaire leidingen en afvoeren.
  • Bestaande sanitaire toestellen vernieuwen, of maximaal 1 douche, 1 ligbad, 2 wastafels en 1 toilet plaatsen (enkel als deze nog niet aanwezig zijn in het gebouw), in combinatie met de vernieuwing van sanitaire leidingen en afvoeren.

Let wel op voor het addertje onder het gras. Niet alle vernieuwingswerken komen in aanmerking voor deze VerbouwPremie: nieuwe badkamermeubels en andere badkameraccessoires, elektrische verbruikstoestellen, verlichting, radiatoren of afgiftesystemen…  

Wat mag ik van de premie voor badkamerrenovatie 2022 verwachten?

Hoeveel jouw premie voor badkamerrenovatie zal bedragen, hangt sterk af van je inkomen. Naargelang jouw inkomenscategorie verschilt de hoogte van de premie. Zit je in de laagste inkomenscategorie, dan bedraagt de premie 50% van de investering (met een maximum van €3.750). Val je onder de middelste inkomenscategorie, dan verlaagt het premiebedrag tot 35% van de investering (met een maximum van €2.625).

Ben je helemaal klaar voor jouw badkamerrenovatie? Bij JES Projects ben je alvast aan het juiste adres voor een kwalitatieve badkamer en degelijke installatie van al jouw sanitair en centrale verwarming. Ken je graag alle mogelijkheden over jouw renovatiepremie? Dan geven wij jou met alle plezier de nodige informatie. Neem gerust contact op met ons voor een vrijblijvende afspraak. Bij ons wordt jouw nieuwe badkamer een succes van begin tot einde.