Badkamerventilatie: wij zorgen voor uw gezondheid!

Een degelijke badkamerventilatie is cruciaal voor uw welzijn. Een badkamer is een vochtige kamer waar regelmatig dampen en water aanwezig zijn. Als deze niet voldoende afgevoerd worden, krijgt u condens en dit resulteert vaak in schimmelvorming. Het ventileren van uw badkamer is daarom zeer belangrijk. En bovendien moet de aan- en afvoer van gezonde lucht in uw badkamer voldoen aan de wettelijke normen. Er bestaan verschillende systemen van ventilatie voor uw badkamer. Wij geven u graag advies en helpen u graag op weg om de juiste keuze te maken. Daarbij kan u op ons rekenen voor uw badkamerrenovatie met ventilatie. 

Verschillende systemen van badkamerventilatie

De twee belangrijkste systemen om uw badkamer te verluchten zijn het systeem C en B voor een optimale ventilatie van uw badkamer.

Badkamerventilatie systeem C

Een systeem C voor badkamerventilatie zuigt de vochtige en vuile lucht mechanisch weg en voert deze af naar buiten. Er wordt verse lucht aangevoerd vanuit de ‘droge’ kamers. De aanzuiging van zuivere lucht gebeurt via roosters of voldoende grote kieren onder deuren.

Badkamerventilatie systeem D

Bij een systeem D van badkamerventilatie wordt niet alleen de vuile, vochtige lucht mechanisch afgevoerd. Ook de droge, zuivere lucht wordt mechanisch toegevoerd.

Beide systemen ventilatie voor badkamers hebben hun eigen kenmerken en hun eigen pluspunten. Naast deze systemen bestaan ook nog andere mogelijkheden. Vraag ons gerust raad hierover. Afhankelijk van uw gebouw kunt u voor een bepaald systeem kiezen voor een goede ventilatie van de badkamer. Wij bekijken eerst graag de situatie voordat wij u een bepaald systeem aanraden. Zo houden wij bijvoorbeeld rekening met de grootte van uw badkamer: het aantal kubieke meter lucht dat er ververst dient te worden. Wij houden ook rekening met de samenstelling van uw gezin. Wordt uw badkamer frequent of minder intens gebruikt? Al deze criteria bepalen mee welk systeem het meest efficiënte is voor u. Pas als wij de situatie grondig hebben bekeken, zullen wij u een gepast voorstel doen.

sanitair roeselare sanitair roeselare sanitair roeselare

Kiest u voor een totaalconcept? Wij gaan ervoor!

Als u denkt aan een volledige verbouwing of een nieuwbouw, dan kunnen wij u een totaalconcept aanbieden. Ventilatie in uw badkamer kan perfect gecombineerd worden met ventilatie voor de keuken. Want ook de keuken is wat men noemt een ‘natte ruimte’ en ook voor de aan- en afvoer in deze ruimte moet u wettelijk in orde zijn.

Naast volledige totaalprojecten zijn wij ook gespecialiseerd in sanitair, centrale verwarming en volledige badkamerrenovaties. Bekijk alvast enkele realisaties om een beter beeld te krijgen van ons werk. Wij staan u doorheen heel het project bij: van de plannen, tot de uitvoering van de werkzaamheden, tot zelfs de volledige afwerking. Denk bijvoorbeeld aan betegeling, vloer, badkamermeubelen, toilet, bad en douche, het plaatsen van radiatoren en de nodige leidingen… Bij ons krijgt u één aanspreekpunt voor de verschillende stappen in uw plannen. Wij doen voor u de coördinatie en zorgen ervoor dat alles in de juiste volgorde uitgevoerd wordt. En bovendien bespaart u heel wat geld als u deze verschillende werken kunt combineren. 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Contacteer ons dan telefonisch op het nummer 0498 64 50 63, via mail naar info@jesprojects.be of vul het formulier op onze website in. Wij helpen u graag en geven advies op maat van uw project.