Een nieuwe badkamer ontwerpen: 3 dingen om over na te denken 

Wanneer je van plan bent om een nieuwe badkamer te ontwerpen of als je je badkamer opnieuw wilt aankleden zit je wellicht met heel wat vragen. Een mooie badkamer kan veel doen aan de waarde van je woning. En ook voor jezelf is een mooie en aangename badkamer een enorm voordeel. Zo kan je volledig tot rust komen in een privé omgeving, volledig naar jouw smaak en wensen. Maar hoe begin je er nu aan? De meeste mensen zijn nog nooit zelf begonnen aan een badkamer indelen en ontwerpen. Daarom is het vaak een raadsel wat je allemaal moet doen en waar je allemaal rekening mee moet houden.

  1. Kies een stijl die je mooi vindt om je badkamer te ontwerpen

Om te beginnen moet je als je een badkamer gaat uittekenen altijd rekening houden met de stijl die je mooi vindt. Ga eerst bijvoorbeeld eens op Pinterest kijken, waar je om je badkamer te ontwerpen alvast enkele voorbeelden kan vinden. Deze voorbeelden kunnen je inspiratie geven en laten je ook nadenken over wat je allemaal wenst in je badkamer. Wil je graag een gewone douche, een ingebouwde inloopdouche of een inloopdouche met een bak? En wil je deze in de lengte of meer in de breedte? Wens je daar dan ook nog eens een bad bij? Afhankelijk van wat jouw wensen zijn, moet je daar dus rekening mee houden als je je badkamer gaat indelen en uittekenen. Ook nadien, als je je badkamer gaat aankleden, kan je dan in de stijl blijven die je mooi vindt. 

  1. Ga je tijdens het badkamer ontwerpen voor duurzaamheid?

Een badkamer designen is meer dan enkel bedenken wat je wenst en dat dan ook uittekenen. Je moet met allerlei technische aspecten rekening houden. Een belangrijk aspect waar je over moet nadenken is de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van je badkamer. Bij JES Projects kunnen we helpen om je badkamer zo te designen dat het duurzaam en goed is voor het milieu. Denk daarbij aan systemen die zowel water als energie besparen. Wij houden dus van het lange termijn plan!

  1. Schakel de hulp in van experten 

Tot slot is het voor de meeste mensen niet eenvoudig om zomaar een badkamer in te delen. Je moet namelijk bij het ontwerp ook rekening houden met de aansluitingen van je leidingen en je kan niet zomaar kiezen waar je je lavabo, bad of douche plaatst. Daarom is het aangeraden om een expert in te schakelen. Bij JES Projects ben je aan het goede adres! Wij helpen jou met een badkamer indeling en plattegrond. Daarbij kunnen onze experten ook jouw nieuwe badkamer volledig installeren of een badkamer renoveren met een nieuw ontwerp. Jij kiest het ontwerp en wij doen de rest!