Waterverzachter kopen

Een waterontharder lijkt op een filtratiesysteem. De meest voorkomende mineralen in hard water zijn calcium, magnesium en mangaan. Wanneer water de minerale tank van de waterontharder passeert, worden deze drie mineralen eruit gehaald en de nodige zouten worden teruggegeven en gaan door een tweede leiding terug naar de hoofdwaterleiding van het huis.

Wilt u waterontharder kopen voor uw sanitair?

In een normaal huishouden hoort men de term ‘Waterverzachter of Waterontharder’ nauwelijks vallen. De meesten van ons weten niet wat dit systeem is en hoe iemand water kan ‘ontharden’. Hard water betekent dat het niveau van mineralen erg hoog is. De beschikbaarheid van hard of zacht water hangt af van het gebied waar u woont. Dat zal bepalen of het nodig is om een waterverzachter te kopen. 

Bekijk onze realisaties

 

Vijf redenen om een waterontharder te kopen

 1. Zacht, schuimend water
  Wanneer u ervoor kiest om een waterverzachter te kopen, dan krijgt u zachter water dat makkelijk schuimt. Zo wordt minder zeep en wasmiddel verbruikt bij het schoonmaken en wassen.
 2. Goed voor waterleidingen
  Op de lange termijn leidt hard water tot afzettingen binnen de waterleidingen, wat verstoppingen tot gevolg heeft, omdat er minder ruimte is om het water door te laten. Een waterontharder kopen kan dit probleem verminderen. Het haalt het harde calcium en magnesium uit het water dat thuis gebruikt wordt en vermindert zo de kans op harde afzettingen in de leidingen.
 3. Energieverbruik
  Een waterverzachter of waterontharder vermindert het energiegebruik van apparaten, want met warm water gaan deze apparaten langer mee en hebben minder last van corrosie zoals bij hard water. Daarom is minder elektriciteitsverbruik een groot voordeel wanneer u kiest om een waterverzachter te kopen.
 4. Afwassen
  Het wassen en afdrogen van borden en oppervlaktes met hard water kan gaan vervelen, omdat zeep nooit echt afgeveegd wordt. Het laat daarentegen een laagje zeepschuim achter. Deze situatie, een mogelijk gevolg van het afdrogen, kan worden aangepakt wanneer u er voor kiest om een waterverzachter of waterontharder te kopen.
 5. Kostenbesparingen
  Bedenk wel dat waterverzachters tot grote kostenbesparingen leiden, omdat uw toestellen en installaties gemiddeld 8 jaar langer meegaan. Daarom is het aangeraden om een een waterverzachter of waterontharder te kopen. 

Hoe een waterontharder kopen en installeren

Voor de installatie van een waterontharder dient er gekeken te worden naar de plaats waar de installatie kan staan. Zo is er voldoende ruimte nodig in een vorstvrije omgeving en moet er een rioolaansluiting aanwezig zijn. Indien de juiste voorzieningen er nog niet zijn kunnen we de meestal wel voor u verzorgen. De installatie van de waterontharder wordt in enkele uren uitgevoerd. JES Projects gebruikt altijd waterontharders van de beste merken zodat u op lange termijn kan profiteren van de voordelen.

Naast waterverzachters kopen kan u bij ons terecht voor sanitaire installaties en reparaties, badkamerrenovaties en vragen rond centrale verwarming. Voor meer informatie en vragen kan u ons steeds contacteren. Wij voeren onze werken uit in West-Vlaanderen.