Renovatie van een douche: zo doe je het zelf!

Heb jij schade aan je douchebak? Hierdoor kunnen lekkages ontstaan en dat willen we natuurlijk vermijden. Ook kan je altijd een inloopdouche maken met een douchebak. Voor we aan de slag gaan met de renovatie, leggen we graag uit hoe je dit het beste kan aanpakken en waar je best op let bij een badkamerrenovatie en een verandering van je douche.

Hoe start je met de renovatie van je douchebak?

Als eerste maak je de beschadigde delen van je douchebak schoon. Vervolgens laat je de douchebak drogen. Hierdoor begin je de renovatie met een schone douchebak en ben je klaar om verder te gaan naar de volgende stap.

Producten die je nodig hebt voor de renovatie

Je douchebak renoveren kan met verschillende producten. Als volgende kijk je welke producten je het best gebruikt voor het materiaal van jouw douchebak. 

  • Acryl douchebak renoveren:

Acryl is het meest gebruikte materiaal voor douchebakken en ander sanitair. Gebruik acrylpasta om op de beschadigde douchebak aan te brengen. Laat de pasta goed drogen. De droogtijd hangt af van de hoeveelheid pasta die je gebruikt. Vervolgens schuur je de oppervlakte in je douchebak waarop je de acrylpasta hebt aangebracht. Dit doe je best met een schuurpapiertje. 

  • Geëmailleerd staal douchebak:

Voor een douchebak uit geëmailleerd staal, gebruik je best remaille om je douchebak te repareren. Maak om te beginnen het beschadigde emaille schoon.Schuur vervolgens het beschadigde plekje goed op. Wees voorzichtig want krassen van het schuren blijven zichtbaar. Remaille is eenvoudig aan te brengen en droogt in ongeveer 10 minuten. 

  • Composiet douchebak renoveren:

Wil jij je douchebak uit composiet renoveren? Hiervoor raden wij aan om met stoppasta te werken. Scheurtjes of gaatjes in een composiete douchebak zijn gemakkelijk op te vullen met stoppasta.

Tip: Wil je graag nog eens over je composiet schuren? Doe dit voorzichtig en in de richting van de groeven. Na een aantal weken zal het composiet dezelfde kleur aannemen als de rest van het composiet.

Professionele hulp nodig om jouw douchebak te renoveren?

Zo, nu kan je aan de slag om zelf jouw douchebak te renoveren. Als je zoveel mogelijk zelf je douchebak renoveert, bespaar je heel wat geld. Verkies je liever om je douchebak te laten renoveren door een professional? Of wil je graag een inloopdouche maken met een douchebak? Door de renovatie over te laten aan een specialist, ben je zeker dat jouw douchebak met de beste kwaliteit wordt gerenoveerd. 

Onze professionals van JES Projects zorgen voor een renovatie aan de laagste prijs maar met de beste kwaliteit. Aarzel zeker niet om contact met ons op te nemen!