Een centrale verwarming plaatsen

Wil jij een centrale verwarming laten plaatsen in een bestaande woning? Wil je een centrale verwarming plaatsen tijdens een renovatie? Of ben je bezig aan een nieuwbouwproject? JES Projects zorgt voor de complete installatie van jouw centrale verwarming, zowel radiatoren als vloerverwarming. Wil je graag zelf je centrale verwarming plaatsen? Lees dan volgende stappen door om jouw verwarming op de juiste manier te plaatsen.

Een centrale verwarming plaatsen: hoe begin je er aan?

Een centrale verwarming plaatsen in een bestaande woning of in een nieuwbouw is niet heel moeilijk, maar je moet wel rekening houden met bepaalde zaken.

Zo begin jij met het plaatsen van een centrale verwarming:

Als eerste beslis je welke verwarmingselementen je wilt toepassen in jouw woning. Dit beslis je afhankelijk van je budget, de vormgeving en de staat van jouw woning.
Wat goed is om te weten, is dat radiator-, en convectorverwarming goedkoper zijn dan plafond-, muur-, en vloerverwarming.

Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de verwarmingsketel past bij je verwarmingselementen, en dat het nodige vermogen goed wordt bepaald. Er bestaan namelijk veel verschillende soorten verwarmingsketels. Als je bijvoorbeeld een centrale verwarming wilt plaatsen bij een renovatie, zorg er dan voor dat alle onderdelen in orde zijn.

Tweede stap van het plaatsen van een centrale verwarming:

Als volgende stap teken je een grondplan waar je de verwarmingselementen gaat plaatsen. Vergeet niet dat je koudebruggen, zoals ramen, goed moet overbruggen. Op deze plaatsen is je woning minder goed geïsoleerd. Dit moet gecompenseerd worden door een extra verwarming. Wil je graag vloerverwarming? Teken dan een legplan, of laat dit doen door een professional van JES Projects.

Daarnaast mag je niet vergeten om de locatie van de collectoren en de verwarmingsketels te bepalen en aan te duiden op het plan.

Nu kan je écht starten met het plaatsen van de verwarming:

Als volgende stap, start je met het plaatsen van je centrale verwarming. Je tekent de verwarmingselementen af in je woning en daarna duid je de plaatsen aan waar de aansluitingen van de radiatoren kopen. Bij vloerverwarming teken je de leidingen op de grond.

De volgende stap is de gasleiding naar de verwarmingsketel aanleggen. Hierna leg je alle verwarmingsleidingen. Dan kan je de buizen met de collectoren verbinden. Daarna verbind je deze collectoren met de verwarmingsketel.

Is alles aangesloten? Dan kan je de installatie vullen en ontluchten op de juiste manier. Als de gasleidingen zijn goedgekeurd, laat je de verwarmingsketel best door een professional opstarten.

Dit moet je zeker weten als je centrale verwarming wilt plaatsen:

  • Koop en plaats op tijd je verwarmingsketel
  • Zorg voor een goede rookgasafvoer
  • Vraag tijdig de keuring van de gasleidingen aan
  • Werk je met meerlagige buizen voor radiatoren of convectoren? Leg deze vast met pluggen of span CV ketel aansluitingen banden aan de betonnen ondervloer

Een centrale verwarming plaatsen aan een lage prijs? Geen probleem! JES Projects zorgt voor:

  • De complete installatie van jouw centrale verwarming
  • Vervanging van oude radiatoren in design- of sierradiatoren
  • Onderhoud en herstel alle VAILLANT CV-ketels
  • Uitvoering van de verplichte 2-jaarlijkse controle door een gecertificeerde gastechnicus
  • Installatie van jouw aardgastank
  • Installatie van waterontharders, dit is ecologisch, duurzaam en spaarzaam

Wordt je graag geholpen door een professional? Wij zullen je helpen om een centrale verwarming te plaatsen aan de beste prijs. Aarzel zeker niet om ons te contacteren!