Badkamerrenovatie prijs

Als u denkt aan een badkamerrenovatie heeft u vast vragen over de prijs die hieraan vasthangt. Niet iedere renovatie is hetzelfde, waardoor het moeilijk is om een gemiddelde prijs voor een badkamer te noemen. De ene badkamer vergt meer werk, bij de ander is misschien wat meer (of prijziger) materiaal nodig… Iedere klus is verschillend. Bij JES Projects bieden we u een handig overzicht van de prijs van een badkamerrenovatie en uit welke elementen deze prijs bestaat, wat een renovatie allemaal inhoudt en hoe u uw geld het beste kan besparen.

Wilt u na het lezen van dit overzicht graag nog meer informatie? Dan kan u steeds contact opnemen met JES Projects! Onze verantwoordelijke helpt u graag verder met al uw vragen rond badkamerrenovaties en de prijs ervan.

Hoe wordt een badkamerrenovatie prijs bepaald?

Een badkamerrenovatie prijs wordt opgebouwd uit verschillende elementen, die samen één bedrag vormen. De totale kosten van een nieuwe badkamer zeggen op zich niet zo veel over het werk dat hierin gaat. Daarom berekenen we bij JES Projects voor u deze totaalprijs op in de elementen die het grote plaatje vormen. Die elementen bestaan uit de werkuren, installatiematerialen (gyproc, leidingen, etc.), tegels en het badmeubilair.

Natuurlijk zitten de werkuren van ons bekwame personeel mee in de prijs verwerkt. Daarnaast bestaat de prijs voor een nieuwe badkamer dus ook uit de materialen, tegels en het meubilair dat gebruikt wordt. Hoe duurder het badmeubel bijvoorbeeld is, hoe meer dat te merken zal zijn in de prijs. Dus, de volgende keer dat u een verkoper vraagt ‘wat kost een nieuwe badkamer’, dan weet u op welke prijselementen u moet letten.

Praktisch: de prijzen voor verschillende badkamers

Bij JES Projects geven we u graag een duidelijke indicatie van hetgeen een badkamerrenovatie inhoudt en wat de prijs ervan is. Onder een complete renovatie van de badkamer verstaan we bij JES Projects het volgende:

  • Leidingwerk wordt vernieuwd
  • Cementering
  • Chape
  • Betegeling van wanden en vloer
  • Gyproc plafond
  • Inloopdouche en badmeubel
  • Volledig afgewerkte badkamer

Natuurlijk verschillen de afmetingen van het meubilair afhankelijk van de grootte van uw badkamer. Om u een richtlijn te geven stellen we dat u voor een badkamer van 6 m² kan rekenen op een totaalprijs van €11.000 tot €12.500. Is uw badkamer tussen de 6 m² en 10 m² groot, dan kan u rekenen op een bedrag tussen de €12.500 en de €14.500. Is uw badkamer groter dan 12 m², dan raden we aan om rekening te houden met een prijs tussen de €14.500 en de €17.500. Let wel: al de vernoemde prijzen zijn exclusief btw.

Besparingstips

Een badkamerrenovatie prijs is niet goedkoop, maar er zijn wel bepaalde zaken waarop u kan besparen. Als u op de kleintjes let, kan u redelijk wat geld besparen bij het vernieuwen van uw badkamer. Zo is het aan te raden om bijvoorbeeld zelf uw bestaande badkamer uit te breken en af te voeren. Nog een goede tip: indien u zelf kan zorgen voor de afwerking van uw badkamer, is dat wel aan te raden. Zo kan u bijvoorbeeld de schilderwerken voor u nemen. Het overige werk wordt uitgevoerd door professionals, aangezien dit cruciaal is om u een goed resultaat te leveren.

Contacteer ons voor al uw vragen!

Heeft u vragen over uw badkamerrenovatie en de prijs ervan? Neem dan zeker contact op met JES Projects! Onze specialist helpt u graag verder met al uw vragen rond dit onderwerp. Daarnaast kan u bij ons terecht voor al uw problemen rond sanitair en centrale verwarming. U kan ons bereiken via de contactpagina op onze website.