Jouw badkamer renoveren: hoe begin je eraan?

Iedereen droomt van een badkamer renovatie waarna je kan pronken met de mooiste badkamer. Maar een badkamer renovatie en hoge kosten gaan hand in hand. Een badkamer renovatie met een lage prijs is voor de meeste mensen ondenkbaar. Toch kan dit met behulp van onze professionele badkamer experten die jouw badkamer volledig komen plaatsen of renoveren. Maar wat natuurlijk nog een betere optie is, is om je badkamer gewoon zelf te renoveren. Zelf je badkamer renoveren is misschien niet iets dat je meteen overweegt, omdat je waarschijnlijk geen enkel idee hebt hoe je daaraan moet beginnen. In deze blog leggen we uit welke stappen je moet ondernemen en waar je rekening mee moet houden. Zo zal jouw badkamer renovatie een lagere prijs krijgen en zal je achteraf blij zijn met wat je bereikt hebt. 

Een badkamer renoveren is niet zo eenvoudig als het klinkt

De eerste stap bij een badkamer renovatie is het bepalen van de kosten en het budget. Wat mag jouw badkamer renovatie kosten? Wat is je budget en hoeveel moet er gebeuren? Als bijvoorbeeld alle leidingen vervangen moeten worden of er moet een nieuwe vloer gelegd worden, heb je een groter budget nodig dan wanneer je enkel een nieuwe douche of toilet wilt plaatsen. Daarvoor kan je dus best een uitgaven-plan opstellen.

De tweede stap is bepalen wat je mooi vindt, welke meubels je graag wilt en hoe je dit gaat indelen in jouw badkamer. Daarbij moet je dus rekening houden met de wateraansluitingen en de afmetingen van je badkamer. Het kan mogelijk zijn dat je daarbij de stroompunten zal moeten verleggen. Dit kan al een moeilijke taak zijn waarbij je ook de hulp van JES Projects reeds kan inschakelen. 

De derde stap is natuurlijk het beginnen renoveren. Om rekening te houden met het budget en de badkamer renovatie niet te veel te laten kosten, kan je steeds beginnen met de meest noodzakelijke aspecten en daarna pas verder gaan met de afwerking. Plaats bijvoorbeeld eerst het sanitair alvorens je begint aan het aansluiten van stopcontacten en verlichting. 

Schakel de hulp in van onze experten om jouw badkamer te renoveren

Vraag je je toch nog af hoe je een badkamer moet renoveren of wat de kostprijs is van een badkamer renovatie? Of zie je het toch niet helemaal zitten om zelf jouw badkamer te renoveren. Dan kan je rekenen op de professionaliteit van JES Projects. Wij zorgen voor een badkamer renovatie aan de laagste prijs maar met de beste kwaliteit. Of je nu een inloopdouche, een bad, een speciale lavabo of een toilet moet installeren, wij helpen je graag verder! Ook kan je rekenen op ons advies. Wens je bijvoorbeeld voor jouw badkamer wat inspiratie omtrent een inloopdouche of een bad? Dan gaan we samen kijken naar de mogelijkheden voor jouw badkamer!