Jouw badkamer ontwerpen in 3d: wees je eigen binnenhuisarchitect!

Als je een nieuwe badkamer wilt installeren of je huidige badkamer wilt renoveren, heb je waarschijnlijk al een idee hoe je toekomstige badkamer er zal uitzien. Je ziet in je gedachten al waar je sanitair zoals bad, douche, toilet en wastafel komt en welke tegels, vloer en wanden je wilt. Maar je kunt tegenwoordig een nog realistischer beeld krijgen: met badkamer ontwerpen in 3d.

Hoe gaat een badkamerspecialist jouw badkamer ontwerpen in 3d?

Het begint met een verkennend gesprek. Over welk budget beschik je? Hoe groot is je badkamer en wat wil je er allemaal in krijgen? Gaat het om nieuwbouw of verbouwing, wat zijn jouw wensen qua stijl en materialen? Hoe zit het met de verwarming? Deze en nog heel wat andere gegevens zijn de basis van een 3d badkamer ontwerpen. Je kunt het vergelijken met de vroegere knippen-en-plakken oefening die je ofwel op papier ofwel digitaal deed. Het grote verschil nu is dat je je badkamer uiteindelijk in 3d krijgt te zien.

sanitair roeselare sanitair roeselare sanitair roeselare

Je badkamer ontwerpen in 3d tot in de kleinste details

Eens het 3d badkamer ontwerpen is voltooid, kun je nog altijd wijzigingen aanbrengen. Dat is nu juist het voordeel bij badkamer ontwerpen in 3d. Je kunt namelijk volledig je eigen inbreng doen en tot in de kleinste hoekjes je badkamer zelf inrichten. Je kiest bijvoorbeeld het soort tegels of het type en de stijl van je douche en je ziet onmiddellijk het resultaat. Wil je geen wit maar een zwart bad, of wil je badkamermeubels met of zonder handgrepen? Bij badkamer ontwerpen in 3d kun je onmiddellijk de impact zien van elk klein detail. Zo kom je later, bij de uitvoering niet voor verrassingen te staan.

Een 3d badkamer ontwerp is wandelen in je toekomstige badkamer

De technologie die tegenwoordig gebruikt wordt voor badkamerontwerpen in 3d is zodanig gesofisticeerd dat je als het ware virtueel in je badkamer kunt wandelen. Je krijgt een beeld vanuit alle hoeken van de kamer, je krijgt een overzicht van bovenaf en ziet meteen of de algemene uitstraling beantwoordt aan je verwachtingen. Vind je de kamer toch nog wat te cool? Dan kun je ze virtueel gezellig aankleden. Inderdaad, met 3d badkamer ontwerpen kun je vloerkleden, handdoeken of zelfs verzorgingsproducten in het interieur plaatsen, net zoals je ook in het echt zult doen. Hoe meer je in het badkamer ontwerpen in 3d de realiteit benadert, hoe meer je echte badkamer het ontwerp zal benaderen.

De uitvoering: een makkelijke klus!

Voor de installateur van je badkamer is een 3d badkamer ontwerp een uitstekende basis. Waar hij zich vroeger moest behelpen met tekeningen en uitleg vanwege de opdrachtgevers, kan hij nu zelf ook al zien hoe de badkamer er straks moet uitzien. Het is net alsof hij puzzelstukjes in elkaar zet. Hij weet precies welke tegels er gebruikt worden en hoe die moeten geplaatst worden. Hij weet ook zeker dat de meubels in de kamer zullen passen en dat de verlichting sfeervol zal zijn.

Je mag er gerust van zijn: badkamer ontwerpen in 3d zijn de toekomst bij het inrichten van je badkamer!