Bad vervangen door inloopdouche

Heb jij een bad in je badkamer dat je wilt vervangen door een inloopdouche? In dit artikel geven wij alvast de prijzen, tips en verschillende voordelen.

Waarom zou je je bad vervangen door een inloopdouche?

Er zijn verschillende redenen waarom jij je bad best kan vervangen door een inloopdouche. De eerste reden waarom je je bad moet vervangen door een inloopdouche is omdat dit veel voordelen biedt qua design. Voor een inloopdouche zijn er veel meer keuzes dan voor baden. Denk bijvoorbeeld aan een moderne inloopdouche, luxe opties zoals massagejets, regendouches, multimedia opties en een stoomcabine.

Als tweede een hele belangrijke reden, namelijk jouw veiligheid. Bij het ouder worden, wordt het steeds moeilijker om in en uit de badkuip te stappen. Een inloopdouche is veel veiliger, omdat je hier geen hoge opstap hebt. Ook heb je bij een inloopdouche minder uitschuif gevaar dan bij een bad.

Hoe vervang je je bad door een inloopdouche?

Een bad vervangen is eenvoudiger dan het in eerste instantie lijkt. Hoe begin je hier aan? Eerst ontkoppel je de kraan en verwijder je voorzichtig het bad. Daarna wordt op een effen ondergrond je douchecabine met inloopdouche geplaatst. Binnen één dag kunnen wij jouw bad vervangen door een inloopdouche. Aarzel dus zeker niet om contact op te nemen met onze professionals.

Wat moet je rekenen om je bad te vervangen door een inloopdouche aan de beste prijs?

De prijs om je bad te vervangen door een inloopdouche is afhankelijk van jouw wensen. Wil je graag een eenvoudig model? Dan kan je prijzen verwachten tussen €980 en €2490. Wil je liever een luxer model voor je inloopdouche? Dan zal dit ongeveer vanaf €4600 kunnen. Vraag een gratis offerte aan als jij de exacte prijzen wilt weten voor de vervanging van jouw bad door een inloopdouche, want elke factuur is anders naar wat jouw wensen zijn.

Wist je dat je in sommige gevallen premies of subsidies kan krijgen?

Is je woning minstens 30 jaar oud? Dan kan je een premie aanvragen bij de Vlaamse Overheid voor een badkamerrenovatie.

Niet alle werken of sanitaire installaties komen in aanmerking voor een premie. Als je aan volgende voorwaarden voldoet kan jij je premie aanvragen om je bad te vervangen door een inloopdouche:

  • Je kan de aanwezige sanitaire installaties volledig vernieuwen of nieuwe apparatuur laten installeren, maar je mag maximaal één douche, één ligbad, twee wastafels en eventueel één toilet laten plaatsen. Wil je meer vervangen? Dan kom je helaas niet meer in aanmerking voor de premie.
  • Je woning is minstens 30 jaar oud.
  • Je wilt nieuwe leidingen voor watertoevoer en waterafvoer installeren. Ook het installeren van nieuwe kranen of andere installaties die voor sanitair warm water zorgen, komen in aanmerking tot de premie.
  • De renovatiewerken moeten uitgevoerd worden door een erkende renovatiefirma zoals JES Projects. Is dit niet het geval? Dan krijg je helaas geen premie.
  • Andere bepalende factoren zijn jouw inkomsten en de uiteindelijke rekening van de renovatiewerken.

Kom jij in aanmerking met de bovenstaande factoren? Dan kan jij een premie aanvragen bij de Vlaamse Overheid voor een badkamerrenovatie.

JES Projects staat voor je klaar!

Ben jij overtuigd om je bad te vervangen door een inloopdouche aan de beste prijs? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder!